Un trabuc este compus din : invelis, umplutura, intaritura.
Invelisul.
Este frunza de tutun care se vede cand va uitati prima data la un trabuc. Un invelis bun este gros neted si usor uleios la atingere. Aceste frunze exista intr-o varietate de colori de la brun inchis la verde. Cele mai frecnete frunze folosite pentru invelis se cultiva in Cuba si Republica Dominicana. Expertii in trabucuri spun ca 75% din aroma pe care o savurati la fumatul unui trabuc este data de invelis.
Umplutura.
Formeaza marea parte a trabucului si se gaseste in interior. Deasemenea frunzele se cultiva specific in diferite regiuni: Honduras , Cuba , Rep. Dominicana. Specialistii combina mai multe tipuri de tutun pentru a rezulta un amestec a carui ardere sa elibereze o aroma bine echilibrata.
Intaritura.
E
este formata din frunze de tutun elastice si puternice, se afla intre invelis si umplutura si ele dau si mentin forma trabucului. |