Marci renumite

> Belinda
   - a fost o marca foarte    apreciata incepand cu 1882 .
> Cohiba
   - este o marca introdusa in    1968 care a devenit foarte    repede ...
> Cuaba
   - marca comercializata initial    in Anglia din 1996, este ...

Accesorii

> Humidoruri
> Brichete
> Tuburi
> Instrumente de taiat
> Scrumiere


Eticheta

Arta fumatului de trabuc implica urmarea unui ritual astfel incat toate calitatile sa fie apreciate din puncte de vedere al tuturor simturilor. Acest ritual cuprinde 3 pasi: taierea, aprinderea si finalul.

Taierea.
Inainte de toate trebuie selectat trabucul pe care doresti sa il savurezi. Dupa ce ai ales va trebui sa tai capatul inchis al trabucului pentru a putea fuma. Pentru aceasta poti folosi o ghilotina sau foarfeca de trabucuri, produse pe care le gasesti pe acest site ca accesorii. Taietura trebuie sa fie simpla si bine delimitata pentru a putea savura linistit trabucul si a nu se strica marginea creandu-ti dificultati la fumat. Accesoriul folosit pentru taiat trebuie sa fie bine ascutit si prin taiere trebuie sa expuna o parte importanta a amestecului de tutun.

Aprinderea.
Aprinderea trabucului este o arta si face parte din ritualul de fumat al trabucului. Pentru aprindere se pot folosi chibrituri de lemn sau o bricheta cu gaz. Alte mijloace cum ar fi o lumanare sau chibrituri din hartie cerata nu sunt indicate deoarece schimba savoarea fumului prin aspirarea in tutun a particulelor din fumul lumanarii sau chibriturilor de hartie cerata..

Luati-va timp si aprindeti in liniste trabucul. Primul pas consta in tinerea trabucului in pozitie orizontala in contact direct cu flacara . Rasuciti trabucul in timp ce flacara se va misca usor astfel incat sa incalzeasca marginea ce va fi aprinsa. Puneti apoi trabucul intre buze tineti flacara la 2 cm de marginea trabucului si trageti usor in timp ce rotiti trabucul in gura. Astfel se aprinde dupa care verificati stabilitatea si uniformitatea jarului.

Spre deosebire de tigarete trabucurile se sting de la sine daca nu sunt fumate. Daca trabucul se stinge nu va ingrijorati. Elininati cenusa de la capatul stins si reaprindeti conform instructiunilor de mai sus. Daca trabucul nu a stat stins mult timp aroma nu se pierde dupa reaprindere. Aceasta perioada de timp de neardere nu trebuie sa depaseasca 1 ora. Reaprinderea frecventa altereaza aroma trabucului iar reaprinderea dupa ce s-a racit da un gust neplaut datorita condensarii fumului in interiorul trabucului.

De aceea este contraindicata aprinderea unui trabuc fumat partial cu o zi inainte. Trabucurile sunt produse din frunze intregi, lungi de tutun (spre deosebire de tigarete). Aceasta reprezinta un marker al calitatii trabucului. Scrumul rezultat din ardere nu cade imediat ce s-a format. De aceea un cilindru lung de scrum este un semn de calitate al trabucului. Din acest motiv nu este necesara incalzirea totala a trabucului inainte de a-l fuma.

Finalul.
Atunci cand fumul devine foarte puternic este semn ca fumatul a ajuns in treimea finala. Din acest moment aroma poate deveni amara si efectul binefacator al trabucului poate fi un efect nedorit (stare de rau, gust neplacut). Trabucul nu trebuie stins ca tigaretele prin strivirea de scrumiera. Trabucul se lasa in scrumiera sa se stinga "cu demnitate". Dupa ce trabucul s-a stins indepartati din camera scrumiera folosita cu scrum si trabucul stins inainte de a degaja in camera un miros neplacut.

Cei ce apreciaza trabucurile sunt cunoscuti ca persoane ce apreciaza mancarurile deosebite si vinurile speciale.

Ocazie buna de a oferii si a fuma un trabuc este dupa masa, cu desert, cafea sau cognac. Alte momente cand te poti bucura de trabucul tau sunt: in timp ce plimbi cainele, in timpul sau dupa o intalnire de afaceri sau cand doresti sa te relaxezi citind cartea preferata.

 

 

Fabricare Accesorii Contact