Marci renumite

> Belinda
   - a fost o marca foarte    apreciata incepand cu 1882 .
> Cohiba
   - este o marca introdusa in    1968 care a devenit foarte    repede ...
> Cuaba
   - marca comercializata initial    in Anglia din 1996, este ...

Accesorii

> Humidoruri
> Brichete
> Tuburi
> Instrumente de taiat
> Scrumiere

Fabricarea trabucului

Fabricarea trabucurilor se face cu aceeasi arta cu care se fac vinurile fine si rafinate- fiecare trebuie sa aiba calitatile si maturarea pentru a avea savoarea personala. Cultivarea tutunului cere experienta si dedicare personala.

Tutunul se insamanteaza in spatii special dedicate si dupa ce rasar plantele tinere acestea se planteaza pe camp. In timpul recoltarii frunzele se culeg incepand cu baza tulpinii.

 

Aceste frunze au cea mai slaba aroma si se numesc VALDO. Frunzele situate la mijlocul tulpinii- SECO au o aroma medie iar cele situate la varf - LIGERO au cel mai fin si puternic gust. Dupa recoltare frunzele se leaga in functie de dimensiuni si se usuca timp de 6 saptamani.

Tutunul apoi fermenteaza
pentru ca fumul sa aiba un gust si aroma deosebite. Prin fermentare sunt eliminati diversi produsi chimici nocivi.

   

Dupa aceste procese incepe rularea trabucurilor din frunze de tutun specifice. Un trabuc este compus din invelis, intaritura si umplutura.

Dupa ce se manufactureaza si se pregatesc aceste componente prin sortare se trece la crearea retetelor prin amestecarea tipurilor de tutun. In functie de dimensiuni trabucurile contin un amestec de 2 pana la 4 tipuri de tutun.

Dupa rulare trabucurile se depoziteaza 3-4 saptamani in spatii cu temperaturi si umiditate controlata. Aici tutunul are timp sa isi definitiveze aroma si sa echilibreze amestecul de tutun. Dupa aceasta trabucurile sunt ambalate in cutii si trimise spre vanzare .

 

Fabricare Accesorii Contact