Marci renumite

> Belinda
   - a fost o marca foarte    apreciata incepand cu 1882 .
> Cohiba
   - este o marca introdusa in    1968 care a devenit foarte    repede ...
> Cuaba
   - marca comercializata initial    in Anglia din 1996, este ...

Accesorii

> Humidoruri
> Brichete
> Tuburi
> Instrumente de taiat
> Scrumiere

Istorie

Totul incepe dupa 1492 cand Crsitofor Columb a descoperit Indiile de Vest. Doi marinari din expeditia lui au raportat ca bastinasii cubanezi fumau un tip primitiv de trabuc cu tutun rulat si apoi invelit intr-un alt strat de tutun. Dupa intoarcere expeditiei fumatul a inceput sa se raspandeasca in Portugalia si Franta in timpul lui Jean Nicot - ambasadorul Frantei in Portugalia care a dat numele de nicotina. Dupa aceea acest obicei s-a raspandit in Italia si apoi in Anglia .Cuvantul CIGAR cuvant consacrat si recunoscut mondial pentru definirea trabucului isi are originea in cuvantul SIKAR, care in limbajul bastinasilor din acea zona insemna A FUMA. Varianta denumirii a devenit CIGARRO si a intrat in folosinta generala in secolul XVIII.


Trabucurile in forma cunoscuta si astazi au fost fabricate prima data in Spania in sec. XVII folosind tutun cubanez. Olandezii au inceput si ei sa fabrice cigars folosind tutun din Colonii. Fumatul tigarilor de foi a avut ascensiune importanta incepand cu secolul XIX dupa Razboiul Peninsular cand soldatii britanici si francezi intorsi dupa front au inceput sa practice acest obicei ca urmare a celor invatate in Spania.


In sec. XIX fumatul devine popular si pentru clasa superioara, gentlemanii francezi si britanici fumand ca un semn al statutului lor. Trabucul fumat dupa cina acompaniat de un pahar de cognac fin a devenit o traditie. Acest ritual al fumatului de trabuc se pastreaza si acum.

Tigaretele cunoscute sub termenul generic de tigari au aparut ca o alternativa mai ieftina a trabucurilor la sfarsitul sec. XIX. Aceasta forma de fumat devine foarte populara in timpul Primului Razboi Mondial. Ca raspuns la aceasta alternativa in Cuba incepe fabricarea automatizata a trabucurilor, cu toate acestea fumatul trabucului intrand intr-o perioada de declin.

In perioada actuala trabucurile se fabrica in multe tari din lume dar fumatul trabucului nu mai are aceeasi popularitate ca la inceputul sec. XIX. Cu toate acestea fumatul unui trabuc rafinat incepe sa fie din nou la moda pentru anumite clase sociale. Trabucurile fabricate manual din amestecuri de tutun de cea mai buna calitate maturate corespunzator sunt cunosute ca : PREMIUM CIGARS.


Fabricare Accesorii Contact